Visszatérő témánk, mikor azt taglaljuk, hogy egy mobilház vásárlásnál mire figyeljünk oda pontosan. Hajlamosak vagyunk csak a m2 árakat figyelembe venni, de a műszaki tartalom felett már könnyen átsiklunk vagy fogalmunk sincs mi mit jelent.

Mobilház és mobilház között is annyi különbség van, mint autó és autó között. Van a 2 millió forintos a 22 milliós, de az 52 milliós autó is 4 keréken gurul, van benne 1db kormány, klímával felszerelt már mindegyik, de a biztonság, az életérzés, a lóerő, a nyomaték, a technikai tudásukban már hatalmas eltérés tapasztalható.

Meglátogattunk horvátországi kempingeket. Az itt megismert mobilházak nagyon jók azon az éghajlati területen, de hazánkban javarészt már  használhatatlanok az év nagy részében.
Ne felejtsük el, hogy azon a területen szinte soha nincs 3-5 Celsius foknál alacsonyabb hőmérséklet.

Mindezek ellenére hatalmas dömpinget tapasztalunk a gyengébbnél gyengébb paraméterekkel rendelkező moduláris és mobilházakból.

Napi szinten  belebotlunk olyan megtévesztő reklámokba, hogy 4 évszakos mobil- és modulház 2-300 ezer forintos m2 áron vihetőek, rövid gyártási határidővel.

A hírdetett cégek 80%-ban még nem is léteztek 1-2 évvel ezelőtt, viszont meg kívánják lovagolni a mai trendi irányvonalat, mely szerint milyen jó mobilházban élni, mert olcsó, mert oda viszem ahova akarom és nem kell még építési engedély sem.

A bemutatott fotókat ajánljuk mindenki figyelmébe főként azoknak, akik olcsó mobilházat szeretnének gyártatni, mert talán a képek jobb belátásra bírják és értelmes és minőségibb dolgokra is elkölthetik a pénzüket.

Akik szép megoldásra vágynak, olvassanak majd tovább….

Ne felejtsük el továbbra sem! A mobil- és moduláris házakra még mindig ugyanolyan építési engedély vagy egyszerű bejelentés kell, mint a hagyományos családi házaknál, legyen az bármilyen technológiával megépített épület. Legyen akár tégla, acél vagy faszerkezetes készház.
Aki mást állít az egyszerűen hazudik és félrevezeti a vásárlókat!!!

Van olyan jogszabály, mely kimondja, hogy mihez nem kell építési engedély, de nem teszi függővé attól, hogy milyen anyagból és technológiával készül. Azt viszont pontosan szabályozza a jogszabály, hogy milyen paramétereknek kell megfelelni egy lakóingatlannak, így a mai moduláris és mobilházak 80-90%-a kerti szerszámtárolónak alkalmas bodega. Hogy mire is nem kell építési engedély, azt az alábbi linkre kattintva bemutatjuk részletesen: https://kp.hu/epitesi-engedely-nelkul-vegezheto-epitesi-tevekenysegek-2017-01-01-tol/
Egy tíz évvel ezelőtti cikkben is taglaltuk már ezt, mely egy kicsit mára már megváltozott:
https://kp.hu/mire-nem-kell-epitesi-engedely/

Tehát, aki modulházat vagy mobilházat szeretne gyártatni vagy építtetni, akkor figyeljen arra, hogy ez egy ugyanolyan ház, mintha bármilyen más technológiával végeztette volna a kivitelezést.

A moduláris- és mobilházak hatalmas előnye azonban vitathatatlan. Mégpedig: daruzhatóak, szállíthatóak és újra telepíthetőek egy új helyszínen és ha igazán modern módon talajcsavarra helyezzük az épületet, akkor később a talajcsavarok is kicsavarhatóak és az alatta lévő talaj minősége nem rongálódik, hiszen a hagyományos alapozással szemben itt nincs betonozás, azaz környezetrombolás.

Cégünk PuzzleHome néven Bisonde “AA” GOLD pénzügyi minősítéssel, Makész védjegyel ellátva, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja családi házait és moduláris épületeit.

Kp Sales House Kft
Bemutatóterem: 2316. Tököl, Vince Tanya (ügyfélszolgálati iroda)
Ügyfél referens: Horváth Zsolt
Email:info@keszmobilhazak.hu
Telefonszám: +36 / 70 353 5383
Facebook: https://www.facebook.com/keszmobilhazak