Napjainkban sajnos már ismételten nem az a kérdés, hogy mennyibe kerül a kőzetgyapot vagy az üveggyapot táblás hőszigetelő anyag, hanem az, hogy egyáltalán le tudja-e szállítani a gyártó-forgalmazó belátható időpontban?

Megdöbbentő hír, hogy a nagy hőszigetelő gyártó cégeknél 2021. szeptemberi rendelés esetén is 4 - 5 hónapot kell várni egy-egy családi ház szigetelésére alkalmas szálas hőszigetelő anyag leszállítására.

A kőzetgyapot és üveggyapot árak csillagászatiak. A legszebb, hogy ameddig nem érkezik meg a hőszigetelő anyag a telephelyünke, addig nem rendelhet egy-egy vállalkozás újabb kamionos tétel hőszigetelést a gyártótól. Van olyan multinacionális gyártó, mely csak fél kamion mennyiséget enged egyszerre rendelni.

Erre a problémára a megoldásunk a következő:

FÚJT HŐSZIGETELÉS, MELY LEHET ÜVEGGYAPOT, KŐZETGYAPOT, VALAMINT CELLULÓZ, ILLETVE BIO STEICO FAROST.

A fújható hőszigeteléseknek sokkal jobb tulajdonságai vannak a táblás szigetelésekkel szemben:

• Először is a legfontosabb, hogy akár fél nap alatt elkészül egy nagyobb családi ház födém szigetelése, míg a táblás szigetelésekkel ez egy 3-4 fős brigádnál akár 3-4 munkanap is lehet.

• Nem jár semmilyen bontással, szemeteléssel, hulladék nem keletkezik.

• A fújt szigetelések bekerülési költsége munkadíjjal együtt olcsóbb, mint a szálas szigeteléseké.

• Garantáltan minden üreget kitölt a fújt szigetelés, kisebb üregekbe is résmentesen lehet vele bedolgozni az anyagot.

• Sokkal nagyobb a hőtároló tömege azonos hőszigetelési érték mellett a fújt szigeteléseknek. Födémbe 40 kg/m3, falba 60 kg/m3 testtömeg-sűrűséggel dolgozható be, szemben a táblás anyagok 15-26 kg/m3-es testtömegével.

Miért válasszuk fújható hőszigetelést ???

Rengeteg példát tudunk erre megemlíteni, de a legfontosabb az, hogy ezek az anyagok elérhetőek és akár egy héten belül ott tudunk lenni a kivitelezési helyszínen és aznap elvégezzük a feladatot, mely lehet padlástér hőszigetelése, kész álmennyezet hőszigetelése, könnyűszerkezetes fal hőszigetelése vagy tetőtér ferdesík hőszigetelése.
Árban versenyképesebb a fújt szigetelés és egy nagyobb házat is egy nap alatt kompletten hőszigetelni tudunk.
A fenti felsoroláson kívül meg kell említeni, hogy a fújt szigetelés szemben a táblás hőszigetelő anyagokkal általában kétszer vagy akár háromszor nagyobb testsűrűséggel rendelkeznek, mely a hőszigetelést már nem fokozza, viszont a hőtároló tömeg nagyon nagy mértékben nő, így a nyári hőcsillapítása többszöröse a táblás anyagokhoz képest.

Jó-jó, hogy ez kapható, de mennyibe kerül?

Nézzünk egy összehasonlítást, mert így lehet árat bemutatni.
Rockwool Multirock vagy PAROC UNS 37z  28 kg/m3-es testsűrűséggel cca. 14-15 000 Ft/m3 áron kínálják, de lehet, hogy több hónap alatt érkezik meg egy családi ház anyaga.

Egy mennyezetbe, födémbe új ház esetén, magastető mellett legalább 30 cm hőszigetelést ajánlott elhelyezni. Ennek a munkadíja legalább 2000 forint négyzetméterenként. 15. 000 x 0,3 = 4500 + 2000 munkadíj.
Anyag és munkadíj ebben az esetben 6500 Ft/m2, ezzel szemben a befújt cellulóz 4680 Ft/m2.
A számok magukért beszélnek és nem szabad elfelejteni, hogy szálas szigetelés nincs, fújt szigetelés pedig szinte azonnalra is elérhető. A táblás anyagot nem lehet teljesen hézagmentesen elhelyezni, míg a fújt szigetelés minden üreget garantáltan kitölt, azaz kőhídmentes lesz a hőszigetelés.

A cellulóz és a farost hőszigetelés 100%-ban természetes anyag, viszonylag gyorsan lebomlik, de újra is lehet használni 100%-os mértékben.

A cellulóz és a farost szigetelés nem tartalmaz vegyi anyagokat, de különböző sókkal keverik, hogy tűz ellen védettek legyenek és a rágcsálóknak ne adjon otthont.

Még egy fontos információ a fújt szigetelések mellett: A nyári hőség elleni védelem teljesen különbözik a téli hideg elleni hőszigeteléstől.
Ami télen jól szigetel, az nem feltétlenül hatékony a nyári forróságban is.

A meleg elleni szigetelés mértékét az úgynevezett fáziseltolódással jellemezzük.
A fáziseltolódás az az időtartam, amíg az épület külső részéből a belső részbe jut a meleg.
Ez minél több idő, annál jobban működik a szigetelés, azaz annál nagyobb a szigetelőanyag hőkapacitása.
A szigetelőanyag akkor igazán hatékony, ha a külső, magas hőmérséklet már csak akkor jut el a belső lakrészig, amikor kint már csökkenni kezd a hőmérséklet. Pl: a táblás üveggyapot szigetelés és a kőzetgyapot fáziseltolódása 0,6 és 0,9 óra között változik. A cellulóz és farost szigetelés ennek a hatszorosát tudja biztosítani.

Az értékekből is láthatjuk, hogy a cellulóz és farost szigetelés még szélsőséges forróság esetén is kiválóan megállja a helyét. Azok az otthontulajdonosok, akik a farost vagy cellulóz hőszigetelést választották, nagyon ritkán szorulnak klíma használatára, ami óriási energia megtakarítást jelent a ház élettartama alatt.

STEICO természetes fújt farost szigetelés műszaki paraméterei: Hővezetési tényező 0,038 W/m.K Testsűrűség szigetelés vastagságától függően megtalálható a táblázatban. Hőtároló kapacitás 2100 J/kg. Páradiffúziós ellenállási együttható µ = 1-2
Ajánlott minimum vastagság födémben új családi ház esetén magastető esetén, mely kiemelten energiatakarékos, legalább BB-s energetikai besorolást kell, hogy elérjen: 30 cm, lapos tető esetén ajánljuk a 40 cm-es vastagságot.

A Steico farost szigetelés további előnyei:

• Természetes fából készül: a STEICO hőszigetelések fenyőfából készülnek, egészségkárosító mesterséges adalékok nélkül, de a fának minden jó tulajdonságával

• Védelem a téli hidegtől: a STEICO hőszigetelések minősített passzívház elemek, melyek kitűnő választás energiahatékony épületek építéséhez

• Védelem a nyári forróságtól: a STEICO hőszigetelések a legforróbb nyári napokon hatékonyan blokkolják a hőt, hogy bejusson otthonába

• Aktív környezetvédelem – 1kg fa alapú hőszigetelés 1,2kg CO-2-őt köt meg tartósan.

• Egészséges lakóklíma: a farost hőszigetelések természetes módon képesek a levegő páratartalmát szabályozni. Mivel nem tartalmaznak mesterséges egészségkárosító kemikáliákat, így allergiásoknak is ajánlott és nagy könnyebbséget jelent.

• Hatékony védelem a külső zajforrásoktól: a STEICO hőszigetelések a rostszerkezetüknek köszönhetően jelentős mértékben képesek javítani az épület hangszigetelését biztosítva ezzel az Ön nyugalmát otthona 4 fala között.

• Nyitott páratechnikai szerkezet: a STEICO hőszigetelések lehetővé teszik a pára szabad vándorlását, továbbszállítását, így az nem reked a szerkezetben és nem tud lecsapódni a hideg felületeken biztonságot adva ezzel a szerkezetnek

• Kiváló tűzbiztonság: A STEICO rendszerek fokozott biztonságot jelentenek tűz esetén is, hiszen nem képződnek mérges gázok és akár 90 perces tűzbiztonság is elérhető.

• Több, mint 30 éves tapasztalata van a STEICO cégnek a szigetelések terén: a STEICO a világ legnagyobb természetes hőszigetelő anyag gyártója, mely Európa szerte már több százezer háztartásban került felhasználásra.

Cégünk a STEICO, a Paroc és a Wolfinger nemzetközi vállalatok kiváló minőségű fújt szigeteléseit alkalmazza.

Akciós fújt cellulóz, Steico és kőzetgyapot akciós áraink 2021. október 1 és október 20 közötti megrendelésekre érvényesek.

Kp Sales House Kft
Bemutatóterem: 2316. Tököl, Vince Tanya (ügyfélszolgálati iroda)
Ügyfél referens: Horváth Zsolt
Email:info@keszmobilhazak.hu
Telefonszám: +36 / 70 353 5383
Facebook: https://www.facebook.com/keszmobilhazak