Avagy: SZERELD MAGAD AKCIÓ!!

2021. január elsejétől két éven keresztül ismét 5%-os ÁFA tartalmat kell felszámítani az újonnan épített 150 m2 hasznos alapterület alatti lakások és 300 m2 hasznos alapterületű családi házak építése és értékesítés esetén.

Ez jó hír, mert azt jelenti, hogy a 27%-kal szemben az 5%-os áfa hatalmas csökkenés, kérdés, hogy ez mennyire lesz érzékelhető a végszámlákban. Ha visszagondolunk a 2016-ban már hasonlóan bevezetett kedvezményes lakásáfára, akkor egyáltalán nem okozott árcsökkenést a kedvezményesebb áfa kulcs, sőt abban az évben az év végén az árak még emelkedtek is a korábbi év családi ház építési költségeihez képest.

  • Sajnos a bruttó fizetendő árakat nem csak az ÁFA mértéke határozza meg, viszont az ÁFA csökkentése, a kedvezményesebb hitelek bevezetése, a lakástámogatási rendszer kiszélesedése egyértelműen kereslet növekedést okoz, mely árfelhajtó tényezőként hat a piacra, hiszen több szakmunkásra lesz szükség, akiből nem lesz hírtelen több, így már az áremelés a béreknél elkezdődik. Az építőanyag gyártók és kereskedők a piaci kereslet növekedésre várhatóan áremeléssel válaszolnak, melyre jó példa, hogy több beszállító 2020. december elején nem adott árat 2021. év januári építőanyag szállításra, mert jelezte, hogy neki is drágulnak az alapanyag bekerülési költségei és így eleve áremelés lesz, de még nem döntöttek a mértékéről, így inkább nem vettek fel rendelést s kivárnak.
  • Sajnos 2021. január 1 és február 6 napja között több nagy gyártó árat emelt, például a gipszkarton profilok ára mindkét nagy piacvezető cégnél 25-30%-kal drágult, ez mellett a gipszkarton lapok ára is 7%-os áremelést mutat pár hét alatt. Az acéltermékek 30-40%-os áremelése rengeteg építőanyag árát emelni fogja, hiszen az acélprofilokon kívül a csavarok, a betonvas, ablak-ajtó vasalatok, szerelvények nagy része is acéltermékből készül. A jó minőségű ragasztott fa tartók ára 15%-kal kúszott feljebb január eleje óta.

Tehát, aki 2021-2022-es években szeretne családi házat építtetni és kihasználni a kedvezményes lakásáfát, lakástámogatási és családtámogatási rendszert akkor jár jól, ha még 2021 év tavaszáig leszerződik egy lekáderezett és kiválasztott családi ház kivitelezővel. Várhatóan a legkeresettebb építőipari kivitelezők 2021-es évre rendelkezésre álló kapacitásai az év első 2-3 hónapjában betelnek és már csak 2022-re vállalnak házépítést.

  • Természetesen lehet, majd találni kivitelezőt a későbbiekben évközben is, mert a zöldségesnél is van délután is zöldség, de tény, hogy a legszebb és legfrissebb darabokat, akkor már elvitték azok, akik korán keltek és meglátogatták a kereskedést.
    Tehát az építőiparban újra előkerülnek az alvó és most alakuló cégek, akik “mindenhez” értenek ami éppen eladható a piacon, csak kérdés, hogy érdemes-e egy olyan céggel kivitelezni majd, aki az idén lesz vállalkozó és nulla a tapasztalata, vagy éppen már egy rakás céget dobott korábban a kukába. Tehát óvatosan a vállalkozó kiválasztásával. Erről már írtunk cikket több tucatszor, melyet oldalunkon megtalál.
  • Azt gondoltuk még 2020 év végén, hogy a korábbi ÁFA csökkentéshez hasonlóan egy éven belül az áfa kedvezmény hatása elolvadhat a bruttó árak tekintetében, nem lett igazunk, mert ez már 2021. félévnél be fog következni.
  • Ennek ellenére nagyon jó lenne hosszútávon, ha elkötelezné magát a kormány és nem hozná vissza a 27%-os áfát 2023-tól, mert az építőipar kifehérítését szolgálja az alacsonyan tartott áfakulcs, hiszen az 5%-os áfát minden magánszemély szívesen megfizeti, a vállalkozón keresztül ez befolyik az államkasszába, így a cégeknek látható forgalma lesz, melyből nyereségadót fizetnek. A 27%-os áfa ház és lakásépítési ÁFA mellett a kivitelezési költség nagy része sok esetben magánszemély zsebből a vállalkozó zsebébe vándorolt fél áfával, vagy anélkül és az állami bevétel elmaradt.
  • Cégünk kiemelten energiatakarékos családi házakat épít és a 2021-es évre még korlátozottan vállal kulcsrakész kivitelezést, de félkész, váz-szerkezetkész kivitelezésre nagy kapacitásokkal rendelkezünk.

SZERELD MAGAD AKCIÓ:

CSAK ACÉL VÁZSZERKEZETKÉSZ ÁLLAPOT: 2021. február hónapban egy 100 m2-es alapterületű váz-szerkezetkész acélszerkezetes ház falai, rácsos tartó tetőszerkezete anyag és munkadíjjal együtt, szereléssel, szállítással 5% áfával mindössze: 6,2 millió forint lapostetős és 6,5 millió forint magastetős ház esetén! (nyílászáró áthidalás max szélességi mérete ebben az árban 2500 mm)
Nincs árazásra várakozás, nincs kisbetűs rész ez FIX ár!!! Bármikor szerződhet, ha előre egyeztetünk. A kivitelezési határidő 3-5 munkanap!

2500 mm-es nyílásáthidaló felett melegelhengerelt keretvázat kell készíteni, melynek 4000 mm szélességig 200 ezer forintos egyszeri felára van, 4000-6000 mm között 250 ezer forint a felár.

KÍVÜLRŐL KÉSZ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS:
(acélszerkezetes falak+tető+cserepezés+bádogozás+ereszek+összes külső
prémium nyílászáró+palánkolás+párkányok+szállítás és szerelés) 20cm-es prémium EPS szigeteléssel, vakolással, színezéssel, áfával: 18 millió forint

EMELT SZINTŰ FÉLKÉSZ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS:
A kívülről kész állapot, plusz a belső hőszigetelés és teljes palánkolás elkészítése az állmennyezet szigeteléssel, párazárással és mennyezeti palánkolással, villamos gégecsövezéssel együtt
áfával: 23 millió forint

100 m2 felett a fenti árakat vissza lehet osztani négyzetméter árként is, tehát vázkész ház esetén 62-65 ezer forint, külső kulcsrakész állapotban 180 ezer forint, míg emelt szintű félkész állapotban 230 ezer forint a négyzetméterenkénti költség

A ház szerkezete prémium tűzihorganyzott profilokból készül, mely többszáz évig is karbantartás mentes, az ablakok és a bejárat VEKA 3 rétegű üvegezésű 82 mm-es profil szélességű prémium fóliázott nyílászárók, az ereszrendszer szinterezett alumínium szerkezetből készül. A tetőfedés lapos tető esetén SIKA, míg magastető esetén Terrán prémium termékkel valósul meg. Az összes falszerkezeten egy oldalon tűz- és vízálló magnézium oxid borítás készül!

A ház szerkezete prémium tűzihorganyzott profilokból készül, mely többszáz évig is karbantartás mentes, az ablakok és a bejárat VEKA 3 rétegű üvegezésű 82 mm-es profil szélességű prémium fóliázott nyílászárók, az ereszrendszer szinterezett alumínium szerkezetből készül. A tetőfedés lapos tető esetén SIKA, míg magastető esetén Terrán prémium termékkel valósul meg. Az összes falszerkezeten egy oldalon tűz- és vízálló magnézium oxid borítás készül!

Keresse kollégánkat a kapcsolat menüben, vagy írjon az info@keszmobilhazak.hu mail címre.

Az alábbi váz-szerkezetkész ház felállítása a helyszínen 3-4 nap alatt elkészül. Az egész épület összes fala és tetőszerkezete tűzi horganyzott acélszerkezetből készül, a külső és belső falakon egy oldalon MGO (magnézium-oxid) lap kerül felcsavarozásra, mely vízálló, tűzálló, ütésálló. Acélváz, gyártmányterv, MGO lapozás, szerelés, szállítás anyag és díj, áfával együtt 100m2-es ház esetén: 7,8 millió forint

2021. év elején épített EnergyFriendHome készház vázszerkezet, MGO lappal burkolva

2021. év elején épített EnergyFriendHome acélszerkezetes készház vázszerkezet, MGO lappal burkolva

Minden fal milliméter pontosan a helyére kerül, a derékszög 90 fok, a függőleges pedig valóban az és nem úgy készül, hogy majd a “vakolattal” megoldjuk. Az épület rendkívül méretpontos, hiszen gyártmánytervek alapján készül.

A fenti képek az acélszerkezetes ház rakodása után 4 nappal készültek! Tud ennél gyorsabb építkezési módot?

Ezt a készházat kulcsrakész állapotban most adtuk át a Kedves Megrendelőinknek

Ezt a házat összesen 120 munkanap alatt készítettük el.Egy EnergyFriendHome készház 2015-ből, mely anno 100 munkanap alatt készült el.

Minden prémium családi házunk 40 cm-es külső falvastagsággal készül, melyből 35 cm a hőszigetelés, a födém is 35 cm-es szigeteléssel van ellátva, ha a ház lapostetős, akkor 50 cm a szigetelés vastagsága!!! A legolcsóbb energia a fel nem használt energia!

Forrás:https://kp.hu/csaladi-haz-epites-2021-ben-ev-eleji-akcios-haz-epitesi-arak/

Kp Sales House Kft
Bemutatóterem: 2316. Tököl, Vince Tanya (ügyfélszolgálati iroda)
Ügyfél referens: Horváth Zsolt
Email:info@keszmobilhazak.hu
Telefonszám: +36 / 70 353 5383
Facebook: https://www.facebook.com/keszmobilhazak