Az olcsó, silány családi ház építés lehet olcsó a kivitelezéskor, de hosszútávon komoly árat kell fizetni azért, ha nem megfelelő az anyagválasztás, az anyagminőség, valamint a kivitelezés minősége.

A családi háznak mindig 3 különböző ára van és ezeket csak együtt értelmezve lehet pontosan számszerűsíteni.

Az egyik ár az amennyiből felépítettük a családi házat, a másik az amennyiből működtetjük, tehát a rezsiköltség, a harmadik ár a karbantartási-felújítási költségek, melyek az idő előrehaladtával egyre magasabbak lesznek.

 Az olcsó silány minőségű ház bekerülési költsége 20-40 ezer forinttal olcsóbb lehet négyzetméterenként, mint egy prémium minőségű otthon kivitelezési költsége. (100 nm esetén 2-4 millió forint megtakarítás)

A prémium családi házban jól érezzük magunkat, mert minden szép, esztétikus és jó minőségű, míg a silány ház egy kényszermegoldást jelent és a gyenge anyagok látványa inkább nyomasztó, hiszen hosszú időn keresztül ezt fogjuk majd látni és a megbízhatóság is kétséges.

A rezsiköltségben egy 100 négyzetméteres családi ház esetében éves szinten akár 500-600 ezer forint különbség is lehet. (10 év alatt=5-6 millió forint, 30 év alatt 15-18 millió forint plusz ráfordítás) Egy prémium családi ház hőszigetelése a gyenge minőségű családi házakkal szemben akár három-négyszeres is lehet. A prémium ház nem csak a fűtés tekintetében kedvező fogyasztású, hanem a világítástechnika és a szabályzás tekintetében is energiatakarékos.

A karbantartásban és felújításban várhatóan 3-4 évig nem lesz tennivaló, de utána az egyszerű műszaki tartalommal épített családi házon határozottan több feladat fog jelentkezni. Ilyenek lehetnek a burkolatok kopásából eredő esztétikai hibák, a vakolatrendszer fakulása miatti újra színezés (gyenge minőségű anyag esetén 3-4 évente, jó minőségű anyag esetén 13-15 évente elég átfesteni a homlokzatot.)

A gyenge minőségű házak nyílászárói 4-5 év alatt meglógnak, melyet már nem lehet majd korrekten utánszabályozni, a szélzárás is csökkenni fog és eleve sokkal rosszabb hőszigetelési paraméterrel rendelkeznek, mint a prémium társaik. A prémium fűtésrendszer és gépészeti rendszerek 30-40 éven keresztül is tökéletesen fognak működni, az olcsó és gagyi gépészet akár már 10 éven belül rekonstrukcióra szorul, melynek elvégzése nem csak a gépészetben jelentkezik, hiszen elképzelhető burkolatot is bontani kell miatta. A tetőfedő anyagokban, bádogozásban, hőszigetelési minőségekben is rengeteg különbség van, mely a hőszigetelést és a vízzáró, párazáró képességet is befolyásolja. Pl. A kőzetgyapot vagy a cellulóz szigetelés jó párazárás mellett több évtized múlva is mérettartó lesz és jó hőszigetelő képességét megőrzi, míg egy olcsó üveggyapot hőszigetelés pár év alatt képes 1-2% méretváltozást elszenvedni, ami a hőszigetelésben jelentős károkat, hőhidakat fog okozni, ami további épületkárokat eredményezhet.

Számszerűsíteni ezt a tételt a legnehezebb, de a tapasztalatokból elmondható, hogy egy gyenge minőségű családi ház éves szintű karbantartása és korszerűsítése 4-500 ezer forintba is kerülhet évente, ami 30 év alatt még akkor is meghaladja a 10 millió forintot, ha az első 5-7 évben semmire nem kell költenünk, ezzel szemben egy Prémium ház esetében az első években nulla költségünk lesz, majd a 10. évtől a kötelező szervizelések és a korszerűsítések maximum az egyharmadát emészthetik fel a gyenge minőségű társainak.

(Akár egy 2015-ös példa alapján, de az arányok 2020-ra még inkább jellemzőek)

 Összegezve a leírtakat meghatározható, hogyha egy 100 négyzetméteres olcsó ház bekerülési költsége: 15 Millió forint plusz áfa volt, a prémium ház bekerülési költsége, pedig 19 Millió forint plusz áfa összegbe került, akkor 30 év múlva a gyenge minőségű olcsó ház 50%-kal többe fog kerülni, mint a Prémium minőségű családi ház.

Egyszerű kivitelű családi ház: Bekerülési költsége 15 Millió forint + ÁFA = 19 Millió forint.

Éves összes villamosenergia és fűtés rezsi: 750 ezer forint x 30 év = 22,5 Millió forint,
Karbantartás, felújítási, korszerűsítési költség 30 év alatt: 10 millió forint.

ÖSSZES KÖLTSÉG 30 év alatt: 51,5 millió forint!

Prémium kivitelű családi ház: Bekerülés költsége 19 Millió forint + ÁFA = 24 millió forint.

Éves összes villamosenergia és fűtés rezsi: 220 ezer forint x 30 év = 6,6 Millió forint,
Karbantartás, felújítási, korszerűsítési költség 30 év alatt: 3,3 millió forint.

ÖSSZES KÖLTSÉG 30 év alatt: 33,9 millió forint!

(Ezek az adatok egy 2015-ös számításunk alapján készültek,de napjainkra még inkább érvényesek)

Ön melyik házat választaná?

A PRÉMIUM minőséget, a megbízhatóságot, az energiatakarékosságot, a nyugalmat biztosító otthont???

Vagy a silány minőséget, a megbízhatatlan technikát, az energiapazarlást és az idegeskedést szolgáltató házat?

Cégünk kizárólag a PRÉMIUM kategóriájú családi házak kivitelezésében tud Önnek segítséget nyújtani.

Döntsön a PRÉMIUM minőség mellett és Építtessen velünk PRÉMIUM családi házat kedvező áron akár 2 hónap alatt!

Rendelkezünk rengeteg referencia családi házzal Magyarországon és Szlovákiában, melyeket természetesen élőben (nem csak képről, mint a legtöbb kivitelező esetében) is meg lehet tekintetni, de ha a technikai részletek is érdeklik, akkor hívja telefonon, vagy üzenjen e-mailben kollégáinknak és meghívják Önt a most épülő házainkba ahol épülőfélben is megtekintheti a munkáink minőségét és a felhasznált technológiát, anyagokat.

Cégünk szerkezetkész, kulcsrakész, vagy külső kulcsrakész állapotban is vállalja a családi házak kivitelezését kedvező áron 6 különböző építési technológiából.

– Faszerkezetű könnyűszerkezetes, Acélszerkezetes könnyűszerkezetes, Téglaház, IsoShell vagy ProKoncept, Monolit hőtárolós szerkezetű, valamint SILKA rendszereket képviseljük.
2022. Március hónapban egyszerre 20 darab családi ház kivitelezésén munkálkodunk, melyek között van 80 négyzetméteres nyeregtetős nyaraló és 300 m2-es luxus minimál stílusú lapos tetős családi ház is.
30, 000 Ft + ÁFA/m² felárral az otthona teljesen nulla energiás otthonként kerül átadásra, így többet nem kell rezsiköltséget fizetni a gáz és az elektromos szolgáltatók felé.

Tud ennél jobb ajánlatot?

Tekintse meg pár családi házunk referencia fotóját.
 

milyen típusú házat szeretne?

fa vagy acél szerkezetes mobilház?

könnyű acél szerkezetes családiház?

hány nm?

milyen készültségi szinten?

mikorra tervezi?

milyen értékhatárig?

hitelre szüksége van? Segítsünk??

Ide írjon: info@keszmobilhazak.hu

Kp Sales House Kft
Bemutatóterem: 2316. Tököl, Vince Tanya (ügyfélszolgálati iroda)
Ügyfél referens: Horváth Zsolt
Email:info@keszmobilhazak.hu
Telefonszám: +36 / 70 353 5383
Facebook: https://www.facebook.com/keszmobilhazak